Trauma helen op energetisch niveau

Deze vraag staat met stip op nummer 1: 'Wat moet ik doen om trauma te helen?' En dan volgt meestal dit: 'Ik heb al zoveel gedaan en ik blijf maar vastzitten'.

Mijn antwoord hierop is steeds hetzelfde: 'Allereerst 'moet' je niks. Het enige dat we 'moeten', is ademen. Vervolgens check ik met de cliënt welke therapieën ze reeds gevolgd hebben.

Vaak hebben cliënten al heel wat gesprekstherapieën achter de rug. Als ik vervolgens vraag of ze al lichaamsgericht en/of spiritueel/energetisch healingswerk hebben verricht, is het antwoord vaak 'nee'.

Dat is typerend voor het Westerse academische hulpverlenerslandschap. Er wordt heel veel 'beredeneerd' vanuit de cognitie, vanuit het mentale. Trauma helen werkt echter op 5 niveaus: op het mentale, het emotionele, het lichamelijke, het energetische en het spirituele.

Sinds 2019 ben ik mij gaan verdiepen in het sjamanisme. Sjamanen zijn de allereerste traumahealers. Als geen ander weten ze te werken met de wereld van energie en van spirits. 

Voor mijn persoonlijke healingsproces was de ontdekking van het sjamanisme de ontbrekende sleutel in diepgaande heling. Gesprekken werkten op een gegeven moment niet meer (voldoende). Lichaamsgerichte therapie bleek absoluut waardevol, maar ook onvoldoende. Sjamanisme werkt hoofdzakelijk op het energetische en het spirituele niveau, dé 2 niveaus die ik nog niet eerder had meegenomen in mijn zoektocht naar traumaheling.

Sinds begin 2020 pas ik de healingen ook toe op cliënten die hiervoor openstaan. De healingen die ik toepas zijn zachte, veilige healingen. Ik werk graag met de Sun Healing (de Sami Healing uit het Inca sjamanisme) en de Flower Healing (de Anchanchu Healing uit het Inca sjamanisme).

Meer info over beide healingen kan je hier vinden: de Sun Healing en de Flower Healing.

Together we can do this ?